123 456 789

[email protected]

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

07:30 - 19:00

Monday to Friday

Откриване на детско полицейско управление в ЧНУ „Св. Седмочисленици“

https://www.lovech.government.bg/currentNews-4151-newitem.html

 

Областният управител приветства днес откриването на първото детско полицейско управление в ЧНУ „Св. Седмочисленици“ в Ловеч. Инж. Светослав Славчев, чийто професионален живот е свързан тясно с МВР, поздрави ръководството на училището за решението да създадат детското полицейско управление и гарантира подкрепата на институциите за ползотворната му работа. Той пожела на малките доброволци да учат много, да се запознаят с добрите полицейски практики и призова след години да се посветят на тази професия. Инж. Славчев предложи по време на обучението на децата да бъдат показани полицейски демонстрации, идея, приета положително от преподавателите.

Детското полицейско управление в ЧНУ „Св. Седмочисленици“ е единственото работещо в област Ловеч. В рамките на следващите две учебни години възпитаниците ще бъдат запознати с полицейската професия, с правилата на безопасността на движението, как да реагират в риск, как да оказват първа помощ, как да изграждат добри взаимоотношения. Учителският екип е в състав Детелина Карапетрова от ЧНУ „Св. Седмочисленици“ и полицейските инспектори от Районно управление – Ловеч, Виолета Маринова и Иван Тодоров. Началникът на РУ – Ловеч, Златин Михайлов и председателят на училищното църковно настоятелство Поляна Петрова подписаха декларация за партньорство.

Малките доброволци положиха клетва и обещаха да защитават хората, да познават и спазват законите и да не се примиряват с нарушенията, да се грижат за своята и на другите безопасност, да познават своите права и задължения и да ги отстояват, без да засягат правата на другите, винаги да помагат в беда.

Децата получиха и благословията на Ловчанския митрополит Гавриил, който подари на всяко от тях икона и пожела: „Винаги Бог да е с нас, каквото и да правим, той ще ни спасява.“ Сред гостите на откриването беше още зам.-кметът на община Ловеч Даниел Колев.

Новата инициатива се реализира по националната програма „Детско полицейско управление“ и е под егидата на Министерството на образованието и науката, Министерството на вътрешните работи, Министерството на правосъдието, БЧК и Българската православна църква.