123 456 789

[email protected]

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

07:30 - 19:00

Monday to Friday

ОТКРИВАНЕ НА НОВАТА УЧЕБНА 2022/2023 ГОДИНА

Откриване на учебната година в ЧНУ „Св. Седмочисленици“ – гр. Ловеч

На 15 септември бе открита новата учебна година в Частно начално училище „Св. Седмочисленици“ в гр. Ловеч. За първия учебен ден дворът на училището бе пълен с детски усмивки и радостното вълнение на техните близки. Първият учебен ден започна в двора на училището с националния химн и вдигането на българския флаг. Сред присъстващите на събитието бяха Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил, с чието благословение бе открито първото общообразователно училище в България под егидата на БПЦ, кметът на Община Ловеч г-жа Корнелия Маринова, областният управител инж. Светослав Славчев, г-жа Стела Христова от РУО – Ловеч, директорът на училището г-жа Иванка Хинкова, свещенослужители от гр. Ловеч и други официални лица.

Митрополит Гавриил поздрави високите гости и всички присъстващи на умилното тържество. В своето слово той изтъкна , че е важно да се обединят знанията и мъдростта. Знанията – това е набор от информации, които се съхраняват в клетките на мозъка на човек, а мъдростта се дава за любов и страх към Бога. Първата степен на страха е да не вършим и мислим лоши неща, за да не бъдем наказани, а втората степен, на порасналите духовно, е да не грешим, за да не огорчаваме любящият ни Небесен Отец. Мъдростта, обединена със знанията , това е огромна благодатна, съзидателна творческа сила.

„Бог на Господа нашего Иисуса Христа, Отец на славата, да ви даде дух на премъдрост и откровение, за да Го познаете“ ( Еф. 1:17)

Автор: Ловчанска Епархия