123 456 789

[email protected]

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

07:30 - 19:00

Monday to Friday

ПОЗДРАВ ОТ ПЪРВОКЛАСНИЦИТЕ ПО СЛУЧАЙ 24 МАЙ

Чрез тия двама братя, Христос, нашият Бог, ни дари с велика милост.

След славното Си възкресение, Господ Иисус Христос се явил на своите ученици, за да укрепи вярата им. Той им казал: Идете, научете всички народи, като ги кръщавате в името на Отца и Сина и Светаго Духа и като ги учите да пазят всичко, що Съм ви заповядал, и ето, Аз съм с вас през всички дни до свършека на света.

На петдесетия ден от Христовото възкресение Дух Свети слязъл над Божията Майка и апостолите във вид на огнени езици. Светите Апостоли се изпълнили със сила и дарования и тръгнали по света да проповядват Христовото учение като минали и през нашите земи.

Няколко века по-късно светите Кирил и Методий последвали техните стъпки. Бог им дал Своята благодат и те ревностно проповядвали Православната вяра сред народите, за което претърпели беди, опасности, унижения и гонения. Прогонени от земите на западните славяни, учениците им дошли в нашите български земи и продължили богоугодното дело.

Истинска почит към всечестната памет на светите братя показват днес тези народи, които пазят Православната вяра като многоценно съкровище.

Учениците от 1 клас на Частно начално училище „Свети Седмочисленици“ поднасят своя онлайн поздрав, посветен на 24 май,  Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост – светлият празник на великото дело на светите братя Първоучители.

Честит празник!

„Буквите изучихме и вечезнаем с тях да пишем и четем.С буквите отиваме далече,с буквите се учим и растем“.

Публикувахте от Еленка Щерева в Петък, 22 май 2020 г.