123 456 789

[email protected]

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

07:30 - 19:00

Monday to Friday

Първият учебен ден на училището

Днес слънцето над Ловеч грееше с особена радост и тържество. Първият учебен ден за училищата в града бе и първият ден в историята на нашето училище „Св. Седмочислиници“, ден паметен, изпълнен с благодат Божия и детски усмивки, ден, който по думите на Ловчанския митрополит Гавриил ще остане завинаги в най-новата история на Епархията, на БПЦ и България. На тържеството присъстваха официални гости, сред които инж. Таня Михайлова, зам.-министър на образованието и науката, г-жа Корнелия Маринова, кмет на община Ловеч, г-жа Ваня Събчева, областен управител на област Ловеч, г-н Венцислав Христов, зам.-кмет на община Ловеч, г-н Илиян Тодоров, зам.-областен управител, г-н Еленко Начев, началник на РУО- Ловеч и народните представители г-жа Валентина Найденова и г-н Иван Миховски.

Митрополит Гавриил се обърна към присъстващите със слово, в което очерта основните цели на училището – да обучава в науките, но и да възпитава в духа на Христовата вяра. „Искаме да помогнем на децата да растат и живеят в радост, надежда, любов, да бъдат полезни на хората и на своята родина“. „Бог да благослови това наше начинание, защото помислите ни са чисти“ – каза в заключение Ловчанският митрополит. След това Негово Високопреосвещенство отслужи водосвет заедно с духовници от града.

Приветствени слова също произнесоха кметът на община Ловеч г-жа Корнелия Маринова зам.-министърът на образованието и науката инж. Таня Михайлова и представител на фирма „Лекс Груп“ АД от Ботевград, дарители на бус. Със слово се обърна към всички и директорът на училището г-жа Иванка Хинкова.

Поздравителен адрес бе изпратил и Негово Светейшество Българският Патриарх Неофит, които отправи своя благослов с думите: „Благопожелаваме на учащите и учащите се успехи в овладяването на божествената наука и ревност във възрастването като верни чеда на светата ни Църква и достойни членове на Тялото Христово… Радваме се, че още един дом на българската духовност отвори врати, където водени от Духа на Истината и познанието, учащите се ще бъдат възпитани в православния дух и обич към Родината“.

В края на тържеството, съпроводени от първия звън на училищния звънец, към класните стаи се отправиха малките ни ученици.