123 456 789

[email protected]

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

07:30 - 19:00

Monday to Friday

Тържество на второкласниците

Всички ние сме задружни,
хващаме се за ръце
и се молим от сърце:
да сме здрави, да сме живи,
да сме винаги щастливи.
Все така да сме задружни,
да помагаме си в нужда
Да сме верни  християни,
Бог със нас да се похвали!

В приземния параклис „Въведение Богородично“ при катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“, град Ловеч, се състоя тържество на второкласниците от ЧНУ „Свети Седмочисленици“.

В програмата учениците представиха себе си и своите таланти с приказни шеговити стихчета, съчинени от класния ръководител Наталия Хумбаджиева. Децата изпълниха стихотворна възхвала на Бог за дарбите, които им е дал. Всичко беше придружено с песни за семейството, за прошката и за надеждата, под ръководството и с акомпанимент на акордеон от учителя Еленка Щерева. Присъстващите родители и гости бурно аплодираха и соловите песни на руски език, изпълнени от Ярослав Щукин.

Музикалният педагог, Юлия Тодорова, представи своите възпитаници с техните инструментални изпълнения на пиано, акордеон, ксилофон, дайрета и триангели, което накара родителите да изкажат задоволство и благодарност, че техните деца имат привилегията в това училище да се предоставя безвъзмездно инструментално музикално обучение.

След концерта учителите представиха постиженията и наградите на децата от участието им в  17 национални и 5 международни конкурси, с които се доразвиват знанията и се обогатява общата им култура.

Отец Любомир Казашки, в качеството си на преподавател и родител, благодари на целия екип на училището и на училищното сдружение за ползотворната работа с учениците. Той, от името на Ловчанския митрополит Гавриил, подари на всички второкласници първата детска книжка, издание на Ловчанска Епархия, за известния и обичан по цял свят свети Нектарий Егински, в която са описани чудеса, станали приживе и след смъртта на светеца.