123 456 789

[email protected]

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

07:30 - 19:00

Monday to Friday

Отличия и награди в национални и международни конкурси

Учениците от втори А клас на Частно начално училище „Свети Седмочисленици“ Ловеч завършиха първия срок, освен с отличния си успех, така и с много отличия и награди в национални и международни конкурси.

След спечелените първо и второ места, и награди в Международния конкурс DANUBE ART MASTER – произведения на изкуството на брега на река Осъм с естествени материали през месец октомври, дванадесетте деца, под ръководството на своите учители Наталия Хумбаджиева и Еленка Щерева, продължиха заниманията  по интереси с участие в още единадесет конкурса.

От Националния Конкурс за най-креативна снимка „Най-усмихнат  клас на България 2020 заедно срещу КОВИД 19“ – да кажем СТОП на заразата със Сдружение „УСМИВКА“ Бургас,  учениците получиха грамота за групово участие.

Призови места и много подаръци-книги бяха спечелени в Международния конкурс, посветен на Рождество Христово: „Роди се дете, Син ни се даде“ на детско списание „Щъркел“: Награда „Щъркелово ято“, за творчески колективи и групово участие е присъдена и за нашите рисунки -ЧНУ „Свети Седмочисленици“: Рафаил Гандев, Богомил Ангелов, Орлин Добрев, Ярослав Щукин, Маргарит Иванов.

Голяма награда -категория РИСУНКА- е присъдена на Маргарит Иванов.

Благодарствено писмо за групово участие учениците получиха от Народно читалище „Развитие“- Въбел, за участие в Националния конкурс за рисунка „Моето семейство“.

Децата участваха и в четири Национални конкурса за коледни картички. От националния конкурс  „Коледа по пантофи“ на Регионален център за подкрепа на приобщаващото образование в област Ловеч и Център за работа с доброволци към РБ „Проф. Беню Цонев“ Ловеч, учениците бяха удостоени с колективна награда и получиха грамота и много подаръци. Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ Сливен изпрати на всяко дете грамота за участие с картичка в Националния конкурс „Коледна магия“.  Грамота за групово участие второкласниците получиха и от Академията за Ментална аритметика, Меморика и ЛиберикаAMAKids Plovdiv“- за представяне на картички в Националния конкурс за картички „Коледа“.

Децата участваха и в онлайн конкурс за коледни картички на ЦПЛР ОДК – гр. Ардино „Зимни фантазии“, откъдето получиха благодарствено писмо за групово участие.

Много емоции предизвика у учениците дългото послание от Дядо Коледа, в отговор на техните писма, които изпратиха за националния конкурс на български пощи „Най-красиво писмо до Дядо Коледа 2020“.

Втори-а клас изпрати снимки на паметника на Васил Левски и Музей „Васил Левски“-Ловеч за участие в Национален фотоконкурс „Вечна слава на героите”, организиран от  НВУ“Васил Левски“ Велико Търново. Организаторите присъдиха осмо място на класа и грамота.

Най-атрактивния конкурс, в който се включиха учениците, беше националният конкурс за кукли:  „В очакване на Коледа“, на тема: „С кукла Ная – пея, уча и мечтая- Заедно срещу Ковид 19 – 2020“, иницииран от Сдружение „Усмивка” в партньорство с Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985” к-с „Меден рудник“ и с подкрепата на Община Бургас. Децата изработиха саморъчно кукли-ангелчета  от  текстилни материали и получиха награда в категория №7 – групово участие за НЧУ „Свети Седмочисленици” 8 годишни, гр. Ловеч-грамоти, сертификати и подаръци.

Осем деца от класа участваха в Национален конкурс за рисунка „Моята мечтана професия“ на Образователен център по английски език  BRITANIKA и получиха от организаторите благодарствено писмо за групово участие.

Развитието на творческите способности  на учениците, чрез участието в конкурси, е съпътствано и от обогатяване на знанията им по конкретната тематика на всеки конкурс. Работи се по естетическото, нравствено и патриотично възпитание на децата, което съществено допринася за изграждане на ценности, водещи до успешно изграждане на духовно-нравствения облик на подрастващите.