123 456 789

[email protected]

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

07:30 - 19:00

Monday to Friday

https://www.lovech.government.bg/currentNews-4265-newitem.html

Областният управител посрещна коледари от ЧНУ „Св. Седмочисленици“

Дата на публикуване:22.12.2022 15:25

Деца от ЧНУ „Св. Седмочисленици“ – Ловеч, гостуваха на областната администрация днес. По покана на областния управител те отправиха рождественски поздрав с коледарски песни и наричания за здраве.

Виктория Асенова разчувства всички, изпълнявайки песен за най-добрия баща, като я посвети на инж. Светослав Славчев. Тя му връчи и собствена рисунка, направена специално за него. Областният управител получи и цвете от малчуганите, той от своя страна пък даде на всеки торбичка с лакомства.

Децата участници в концерта са от предучилищна възраст до четвъртокласници. С тях днес бяха директорът на училището Иванка Хинкова, учителите Детелина Карапетрова и свещеник Михаил Ковачев, музикалният педагог Юлия Тодорова и възпитателите Галина Атанасова и Ганетка Тотева. „Да отворим сърцата си и да благодарим – обърна се Хинкова към инж. Славчев, – а ние има много за какво да благодарим на Вас – за помощта за цялостната дейност на училището ни.“ „Благодаря, че учите децата и ги възпитавате в християнските добродетели – отвърна областният управител. – Ще продължим да работим заедно училището да се надгражда и развива, да бъде стожер на образованието и модел за други градове.“ Той получи и благодарността на Ловчанския митрополит Гавриил, с чиято благословия се осъществи концертът днес: „Благодарни сме на българската държава и лично на Вас за подкрепата за училището!“. Владиката пожела на служителите от областната администрация новороденият младенец да ги дари със здраве и благословение, а децата призова да продължат да развиват талантите си, но да останат скромни и смирени.

И областният управител пожела на всички светли рождественски празници, мирни и добротворни дни и години. На децата специално каза да продължат да учат, за да радват с успехите си своите родители и учители и да правят винаги така, че за Ловеч да се говори с добро.

А че това и в момента е така, потвърди Детелина Карапетрова. Тя изтъкна, че учениците от ЧНУ „Св. Седмочисленици“ освен отличната работа в клас имат много постижения в национални, международни и регионални конкурси и олимпиади. Сред тях Виктория от втори клас за крехката си възраст е носител на 18 медала от национални и международни конкурси за вокално пеене. Петър Ковачев, Анна Ковачева и Илия Борисов са с награди от конкурса за коледна картичка на община Ловеч. Петър Казашки от четвърти клас е на второ място в областното коледно математическо състезание. Пак той заедно със съучениците си четвъртокласници Маргарит Маргаритов, Рафаил Гандев и Адриана Пъшкова след успех на общинския кръг на олимпиадата по математика ще мерят сили на областния. Милен Миленов от първи клас е победител в конкурса „Зелена Коледа“ на Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев“ в Ловеч, а съучениците му първокласници са носители на колективната награда.

Галерия