123 456 789

[email protected]

Goldsmith Hall

New York, NY 90210

07:30 - 19:00

Monday to Friday

ДЕЦА РИСУВАХА МЕЧТИТЕ СИ В КМЕТСКИЯ КАБИНЕТ В ЛОВЕЧ

https://www.lovech.bg/bg/novini/detsa-risuvaha-mechtite-si-v-kmetskiya-kabinet-v-lovech

По повод Първи юни деца от Частното начално училище „Свети Седмочисленици“ в Ловеч бяха приети от кмета на общината Корнелия Маринова. Второкласниците, заедно със своята учителка Детелина Карапетрова, изненадаха кмета с идеята всеки да си очертае на лист ръката и да напише своята мечта и пожелания.

Децата искат да станат дизайнер, летец, космонавт, полицай, ветеринарен лекар… Посланията бяха „Обичам Ловеч!“, „Слънце“, „Слънчев ден“ и прочие. Рисунките ще бъдат запазени и след време кметът отново ще се види с децата. Малката Анна, която иска като порасне да стане кмет, изпя и песничка. Кметът пожела на скъпите гости да сбъднат всичките си мечти. Всяко дете получи пакет с лакомства и сувенири, както и по един балон.

Припомняме, че 1 юни – Денят на детето, се отбелязва в много страни по света. Това е един от най-старите международни празници, който води началото си от Световната конференция за благосъстоянието на децата, състояла се в Женева през 1925 година. Първото официално международно честване на Деня на детето обаче е чак през 1950 година. Празникът е отбелязан едновременно в 51 страни по света. От тогава всяка година се отдава почит на децата по цял свят

Община Ловеч, пресцентър

01.06.2023 г.